Marina Marinski, Rijeka

Marina Marinski
Rijeka  
HRVATSKA  
 

Poput slobodne ptice, njezina zaštitna znaka, Marina Marinski, inače prof. povijesti umjetnosti i informatike, Rijeku je privremeno zamijenila Zagrebom zbog keramike. Kad joj je pokazala pravi put, vratila se natrag u rodni grad u kojem je otvorila studio Marinski. I to u restauriranom objektu starom više od sto godina.

 Kaže da ju možete prepoznati jer je  uvijek prekrivena glinenom prašinom. Ali, to je bajka o prašini ... Zašto? Zato što stvara najmilija jela u koja dodajte prstohvat čarolije na naše dnevne rutine.

Odrasla je u Jadranskom gradu Rijeci u porijeklu ima pola Hrvatske, 3/8 Makedonske i 1/8 Grčke. Obitelj njezinog  oca, koja je dala nekoliko istaknutih fotografa, njegovala je pravoslavnu tradiciju čiji motivi postupno postaju važan dio njezinog vizualnog pripovijedanja. Majčina obitelj ju je uvela u Katoličku mediteransku sliku, tako da je smjesa religija značila da se njezinoj  obitelji uvijek je nešto slavi, čekaju i fantaziraju  o tome.

Vodi malu tvrku za proizvodnju keramike Marinski Heartmades uz pomoć supruga i  sestre . Priroda je bez sumnje njezina najveća inspiracija.

Svaki komad iz njezine radionice je ručno izrađen kako bi  Vaš dom ućinio malo udobnijim .

FOTOGRAFIJE